Ralph Lauren heeft één van de meest bijzondere autocollecties ter wereld. Ook al noemt hij zichzelf geen verzamelaar, hij zorgt met oog voor detail dat zijn collectie in meer dan perfecte staat verkeert en derhalve is de buitenwereld nauwelijks een blik gegund. Of je moet naar alle concoursen gaan waar Ralph zijn topstukken heen stuurt om mee te dingen in categorieën als ‘best car of the show’, ‘best Bugatti’, of ‘best restored’.

Van 28 april tot 28 augustus kun je in Parijs toch eens zijn collectie van dichtbij bewonderen, want dan zijn 17 van zijn auto’s te gast op de tentoonstelling ‘The Art of the Automobile: Masterpieces from the Ralph Lauren Collection’. De tentoonstelling wordt georganiseerd door het Musée des Arts Décoratifs in Parijs.

De collectie van Lauren omvat diverse auto’s uit meerdere perioden en daarom vindt men dat deze collectie een bijzonder archief is van de beste en mooiste auto’s uit de auto(sport)geschiedenis.  Normaal gesproken staan de auto’s keurig verborgen in de prachtige garage D.A.D., vernoemd naar de drie zonen van Lauren; David, Andrew en Dylan.

Ralph Lauren’s D.A.D. garage in Westchester County N.Y. wordt gerund door curator Mark Reinwald, die tevens meehielp met het ontwerp van de garage (museum is een beter woord), samen met vice-president van Ralph Lauren, Alfredo Paredes en Ralph Lauren zelf.

De expositie in Parijs daarentegen staat onder toezicht van curator Rodolphe Rapetti. Rapetti is tevens hoofd van het franse cultuurfonds (vrij vertaald) en zorgt in die rol dat de franse cultuur gewaarborgd blijft en kunst en andere museumstukken dichtbij de mensen kopen. Hij is tevens auteur van diverse kunstboeken, doceerde o.a. op het Louvre en was directeur van diverse vooraanstaande musea.  Dit geeft temeer aan hoe belangrijk de collectie van Ralph Lauren wordt gezien. Des te meer reden om naar Parijs te gaan en deze 17 auto’s met je eigen ogen te bekijken.

Bedenk daarbij dat het gaat om auto’s die stuk voor stuk op regelmatige basis bereden worden. Het zijn dus geen stilstaande objecten die wegkwijnen omdat ze niet worden gebruikt. Alle auto’s zijn straatlegaal, geregistreerd en altijd klaar om te gebruiken. Bij de D.A.D. garage zit dan ook een echte werkplaats waar diverse mensen werken om de auto’s in topconditie te brengen en te houden.

Lauren heeft er tevens een vergaderruimte ingericht, waar hij na een druk debat even flink kan uitwaaien na afloop in één van de vele auto’s uit zijn collectie. Of simpelweg inspiratie op doen voor een nieuwe modecollectie, want dat heeft hij in ’t verleden al vaker gedaan. Met succes.

Originele artikel: Driving-Fun.com

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Expositie, Objecten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s