Ballet

Dat ballet en auto’s niets met elkaar van doen hadden leek mij logisch, tot ik onderstaand filmpje zag van X-Factor UK. Bij 1.15 minuten zie je waarom. Prachtig gedaan. Deze dansgroep komt uit Hongarije en treedt op onder de naam Attraction, onder leiding van Zoltan Szucs die al vele prijzen op zijn naam heeft staan. Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2012 in Londen hebben ze ook al een opvoering getoond met allerlei sporten die als silhouetten werden uitgebeeld.

Met negen personen zetten ze ditmaal een waar liefdesverhaal neer waarin liefde, romance, trouwen, geboorte en de dood elkaar opvolgen. Dat doen ze door het verhaal middels hun eigen silhouetten vanachter een belicht doek te tonen waarbij ze allerlei vormen en gedaanten aannemen, waaronder dus een rijdende (!) auto. De kracht van illusie.

Uiteraard mochten ze van de jury meteen door naar de finale, waarna alle betrokkenen door twitterend Groot-Brittannië haast verketterd leken te worden omdat ze niet Brits waren. De twitteraars hebben de boodschap van deze dans niet begrepen waarschijnlijk.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Dans, Theater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s