kunstenaars

Kunstenaars en de auto

Kunstenaars die de auto in hun werk opnemen, of zelfs centraal stellen zijn niet meer op handen te tellen. De auto heeft een grote rol gespeeld in de kunst sinds het einde van de 19e eeuw, toen de eerste automobielen werden geïntroduceerd. Het begon met een portret van een auto, zoals die eerder van geliefde paarden werden gemaakt in opdracht van de eigenaar en tegenwoordig omvat autogerelateerde kunst alle vormen van kunst die je je maar kunt bedenken. Van sculpturen tot schilderijen en van street art tot kinetische installaties.

Het is voor zowel de kunst- als autoliefhebber interessant om de combinatie van kunst en auto’s in een breder perspectief te belichten. Dat zowel voor de auto- als kunstliefhebber boeiend zal zijn. Auto’s, mobiliteit en reizen inspireren kunstenaars enorm. De auto maakt deel uit van de moderne maatschappij en speelt daarom een belangrijkere rol in kunst, dan je op voorhand zou denken. Dat is althans de conclusie die wij trekken na het zien van de enorme hoeveelheid autogerelateerde kunst die er iedere dag opnieuw te ontdekken valt.

Doordat autoliefhebbers doorgaans geen weet hebben van de hoeveelheid autogerelateerde kunst die er bestaat en kunstliefhebbers vaak niet beseffen dat, in de tijd van massacultuur, de auto een zeer grote rol heeft gespeeld in alle mogelijke kunststromingen, heeft carthouse.nl het initiatief genomen om een overzicht te creëren dat continu zal worden aangevuld.

Een Reactie op “kunstenaars

  1. Bob Vercauteren

    Toffe site. Ik ben op zoek naar kunstenaars die verbonden zijn met “het auto in al zijn aspecten, schilderijen, beeldjes,enz…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s